Projektör Nedir?
Projektör Nedir?
Ağırlıklı olarak üniversiteler ve konferans salonlarında gördüğümüz projektör, aynı zamanda projeksiyon cihazı olarak da bilinmektedir. Projektör, içinde bulundurduğu ışık kaynağı sayesinde, başka bir kaynaktan aldığı görüntülerin polarizasyonunu değiştirerek, karşı tarafa yansıtır.
Öncelikle ışık kaynağından yola çıkar ve yoğunluğa etki eden filtrelerden geçer. Renkler ayrıştırılır, bu renkler yansıtılır ve projektör içerisindeki birleştirici tüpte son şeklini alır. Projektörün dış kısmında bulunan lens sayesinde de bir panoya, duvara veya herhangi bir yüzeye yansıtılır.
İyi Bir Projektörün Taşıması Gereken Özellikler
- Yüksek çözünürlük
- Işık Gücü
- Parlaklık
Projektör Türleri
Piksellerin oluşma yöntemine göre farklı projektör türleri ortaya çıkmıştır.
LCD Projektörler: LCD projeksiyonlar içerisinde 3 farklı cam bulunur. RGB teknolojisinin kullanıldığı panelden geçen ışıklar, prizma bir lens ile karşıya yansıtılır.
DLP Projektörler: Digital Light Processing teknolojisinde ise yarı iletken olarak bilinen DMD sistemi kullanılır. DMD içerisinde çipler, kaynaktan gelen piksel bilgilerini, projektör içerisindeki binlerce küçük alüminyum parça ile karşıya yansıtır. Bu alüminyum aynaların sayısı çoğaldıkça, projektörün çözünürlüğü de yükselmektedir.
Led Projektörler: Piyasada en çok tercih edilen projektör türüdür çünkü uzun ömürlüdür. Lamba ömrü uzun olan Led Projektörler, 35.000 saate kadar hizmet verebilmektedir. Boyut, enerji tüketimi açısından da avantajlı olan bu modern cihazları, projektör almak isteyen okurlarımıza öncelikli olarak öneriyoruz.
Projektörler ile alakalı sormak veya danışmak istediğiniz herhangi bir konu varsa, yorum bölümünden hiç çekinmeden iletebilirsiniz.
Cevap Bırak