Soğuk veya Sıcak Suyla İlaç İçilir mi?
Su, ilaçlarınızı almak için en iyi içecek olarak kabul edilir. Taze içme suyu ilaç metabolizmasını engellemez ve vücuttaki hızlı emilimine müdahale etmez. Alkolsüz içecekler veya gazlı içecekler, kahve veya çay, alkol gibi diğer içecekler, birkaç hastada bazı ilaç etkileşimlerine veya alerjilere neden olabilir. Sütün kalsiyum veya D vitamini tabletleriyle tüketilmesi güvenli olsa da, diğer tüm ilaçlarla o kadar güvenli olmayabilir.
Su temel olarak ilaçlarınız için bir taşıma aracı görevi görür. Boğulmayı önler ve ayrıca mide ve bağırsaktaki ilaçların emilimini artırır.
Su ideal olarak oda sıcaklığında olmalıdır. Öksürük ve boğaz enfeksiyonları durumunda, ilacı ılık suyla almanız önerilir. Suyun sıcaklığı boğazı yatıştırır ve hatta çözünme sürecini hızlandırır. Aslında, boğaz enfeksiyonu ve soğuk algınlığı ilaçları su sıcaklığına olumsuz tepki vermez. Ayrıca, hapları yutmanın doğru tekniği ilacı almadan önce birkaç yudum su içmek, böylece boğazınız çok kuru olmamalı ve tabletler kolayca yutulabilir.
Kapsüllerin sıcak su ile tüketilmesinden kaçının çünkü kapsüllerin kaplamasının ağızda veya ilk aşamada erimesine neden olur. Kapsüller her zaman oda sıcaklığında su ile alınmalıdır. Bununla birlikte, parasetamol alıyorsanız ve soğuk algınlığı veya ateşten muzdaripseniz, parasetamol sıcak suda daha hızlı çözündüğü ve dolayısıyla daha hızlı bir şekilde emilebildiği için sıcak suyla yutabilirsiniz.
Cevap Bırak